— vrijdag 20 november 2020, 08:49 | 0 reacties, praat mee

Nauwere samenwerking tussen NOS en NTR

© Pixabay

De NOS en NTR gaan inhoudelijk nauwer samenwerken. De omroepen zien kansen zeggen zo de kwaliteit en verrijking van het huidige programma-aanbod te verbeteren. De omroepdirecties van zowel de NTR als de NOS benadrukken dat dergelijke alliantie goed kunnen uitpakken en noemen Nieuws en Co, Andere Tijden Sport en Nieuwsuur als voorbeelden van programma’s waar de samenwerking zijn vruchten afwerpt.

Volgens de omroepen blijven bestaande merken en afzonderlijke programmapakketten in stand en blijft de onafhankelijkheid van zowel de NOS als de NTR gewaarborgd. Naast het samenwerken binnen bestaande programma’s, hoort ook het ontwikkelen van nieuwe programmaconcepten tot de mogelijkheden, meldt de NOS.

De NTR en NOS willen voor komend jaar meer gaan samenwerken op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Daarnaast zouden bijvoorbeeld Schooltv.nl (een uitgave van de NTR) en het NOS Jeugdjournaal elkaar kunnen helpen.

“Deze alliantie biedt, net als de inmiddels uitgebreide samenwerking met de regionale omroepen, inspiratie en kansen”, aldus Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS. “Goed voor de publieke omroep, en nog belangrijker: voor de programmering en daarmee voor het publiek.”

De alliantie is een reactie op de visiebrief die minister Slob van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vorig jaar naar buiten bracht. In de brief sprak Slob over de toekomst van de publieke omroep en stelde hij te willen onderzoeken of er meer samenwerking mogelijk was tussen de NOS en de NTR.

Bekijk meer van

NTR NOS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.