mgm nvj maart

— dinsdag 1 juni 2021, 09:50 | 0 reacties, praat mee

Naomi Osaka vertrekt bij Roland-Garros na ophef over persboycot

Naomi Osaka vertrekt bij Roland-Garros na ophef over persboycot
Roland-Garros 2021: Naomi Osaka in actie op 30 mei. Ze stapte gisteren op vanwege haar weigering met de pers te praten. | AFP

Tennisster Naomi Osaka trekt zich terug van het toernooi Roland-Garros. In een korte verklaring op Twitter stelt Osaka te lijden aan een sociale angststoornis en depressies, waardoor de verplichte persoptredens haar extra zwaar vallen. De organisatie dreigde haar gisteren te diskwalificeren, als ze haar mediaverplichtingen niet nakomt. Laatste wijziging: 1 juni 2021, 09:55

Osaka kreeg eerder al een boete van 15 duizend euro opgelegd vanwege de weigering met de pers te praten. Andere deelnemers aan het toernooi verbaasden zich over de weigering.

In de verklaring stelt Osaka dat ze niet langer wil afleiden van het toernooi. Ze stelt verder altijd vriendelijk te zijn behandeld door de tennispers en biedt excuses aan mochten journalisten zich door haar weigering te praten geschoffeerd voelen.

“Ik spreek niet makkelijk in het openbaar en wordt overspoeld door angst als ik met de wereldpers moet spreken”, schrijft Osaka. Dezelfde angst bracht Osaka tot het vermijden van de pers in Parijs, schrijft ze.

In een korte verklaring schrijft Gilles Moretton van de Fédération Française de Tennis (FFT) het vooral triest voor Osaka te vinden. “Dat Naomi zich nu terugtrekt uit Roland-Garros is spijtig. We wensen haar het beste en het snelst mogelijke herstel. We kijken uit Noami volgend jaar weer bij ons toernooi te hebben”, aldus Moretton.

Bekijk meer van

Roland-Garros Naomi Osaka

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.