— maandag 25 maart 2019, 14:14 | 0 reacties, praat mee

Nabestaanden willen verbod op boek over zaak Nicole van den Hurk

Bloemen bij de vindplaats van de in 1995 vermoorde Nicole van den Hurk uit Eindhoven - © Rob Engelaar / Novum

Nabestaanden van Nicole van den Hurk willen een verbod op een boek dat is geschreven door een journalist van het Eindhovens Dagblad, Max Steenberghe, over het onderzoek naar de dood van het meisje in 1995. Ze hebben daarom een kort geding aangespannen. Laatste wijziging: 25 maart 2019, 14:32

Het kort geding dient tegen Steenberghe, zijn werkgever de Persgroep en het Openbaar Ministerie (OM). Het Eindhovens Dagblad zegt uiterst zorgvuldig te werk te zijn gegaan.

Maar de familie betwijfelt dat, aldus hun advocaat Richard Korver. De familie wist namelijk niet de journalist toestemming had gekregen om jarenlang mee te lopen met het coldcaseteam van de politie dat onderzoek deed naar de dood van het meisje. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman tweet over de zaak.

Van den Hurk verdween in 1995 tijdens een fietstocht van haar oma’s huis naar een bijbaan in een Eindhovense supermarkt. De politie tastte weken in het duister, tot haar lichaam ruim een maand later in de bossen tussen Mierlo en Lierop gevonden werd. Pas in 2011 volgde een doorbraak, toen het lichaam van Van den Hurk werd opgegraven voor onderzoek. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzocht DNA-sporen, wat in 2014 leidde tot de aanhouding van Jos de G. Meer bij NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.