— vrijdag 24 augustus 2012, 09:24

Naaktfoto’s prins Harry in Britse tabloid

De Britse tabloid The Sun heeft toch de foto´s van een naakte prins Harry in Las Vegas gepubliceerd. Eerder bleken de Britse kranten en tabloids zelfcensuur toe te passen na een waarschuwing dat het Koninklijk Huis dat publicatie van de foto's een inbreuk zou zijn op de privacy van de prins en in strijd zijn met de mediacode. The Sun negeert de waarschuwing omdat volgens moederbedrijf News International 'de foto's toch al door iedereen zijn gezien op internet'. In een hoofdredactioneel noemt The Sun het een cruciale test voor de vrijheid van de Britse pers. 'Dit gaat over de belachelijke situatie waarin een foto online kan worden gezien door honderden miljoenen mensen over de hele wereld, maar kan niet kan worden gezien in de favoriete krant van Groot-Brittannië, die dagelijks door acht miljoen mensen gelezen wordt'. Saillant detail is dat The Sun bezit is van mediamagnaat Rupert Murdoch die het afgelopen jaar flink onder vuur is komen te liggen door het afluisterschandaal. Meer bij The Sun / BBC / The Guardian

Bekijk meer van

Koninklijk Huis

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.