banner festival 23

— zaterdag 4 maart 2023, 08:18 | 0 reacties, praat mee

Na chaotische start in Amerika is betaald abonnement voor Twitter ook in Nederland verkrijgbaar

Het betaalde abonnement voor Twitter is ook in Nederland verkrijgbaar. Gebruikers krijgen op hun startpagina een icoontje te zien met de naam Twitter Blue, zoals de dienst heet. Wie daarop klikt, kan zich abonneren. Vooralsnog lijkt het geen groot succes. Volgens technieuwswebsites zijn er slechts enkele honderdduizenden abonnees, maar Twitter maakt die cijfers niet openbaar. Daarmee zou nog geen 1 procent van alle mensen op Twitter betalen. Laatste wijziging: 4 maart 2023, 08:36

Wie het abonnement via de website van Twitter afsluit voor een heel jaar betaalt 84 euro, of 8 euro per maand voor de maandelijks opzegbare variant. Maar wie via de iPhone of Android-smartphone zo’n contract wil afsluiten, is per jaar tientjes meer kwijt.

Voor dat geld komen komen antwoorden op tweets hoger te staan. Ook kunnen Twitteraars met een Blue-abonnement hun berichtjes na het publiceren nog aanpassen en krijgen ze minder advertenties te zien.

Twitter Blue bestond al voor Elon Musk vorig jaar Twitter kocht voor 44 miljard dollar, maar na die aankoop voerde hij veel veranderingen door bij het abonnement om meer inkomsten te genereren naast de advertentie-opbrengsten. De bekendste aanpassing is dat Blue-leden nu het blauwe vinkje krijgen dat eerder aangaf dat een gebruiker van Twitter daadwerkelijk was voor diegene zich uitgaf.

De eerste keer dat Twitter de blauwe vinkjes te koop aanbood, verzandde in chaos. Direct na de introductie deden veel mensen zich voor als bekende bedrijven, sterren en politici met de authenticatievink. Nu worden alle accounts die een Blue-abonnement afsluiten nogmaals gecheckt om herhaling te voorkomen.


Volgens nieuwssite TechCrunch is Twitter Blue uitgebreid naar in totaal 20 Europese landen. Daarmee komt het totaal uit op 35 landen.

Bekijk meer van

Twitter

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.