PersVeilig

— donderdag 27 maart 2014, 16:53

Turkije blokkeert nu ook YouTube

UPDATE Een dag nadat Twitter in Turkije na dagen van blokkade weer online kwam, heeft de Turkse overheid videosite YouTube geblokkeerd. Dat meldt Business Insider. De blokkade volgt na een nieuwe gelekte opname met daarin de Turkse veiligheidschef die een inval in Syrië bespreekt. Dat meldt de Arabische nieuwszender Al-Jazeera. De afgelopen periode zijn er veel (audio)opnames op Twitter, Facebook en YouTube geplaatst. Enkele daarvan gingen over corruptie aan het adres van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Dat was ook de reden voor de de Twitterblokkade die vorige week werd ingesteld. De blokkade werd woensdag opgeheven. Volgens de rechtbank druist de blokkade in tegen de Turkse grondwet en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, omdat het de vrijheid van meningsuiting beperkt. Dat meldt de Turkse krant Hurriyet. De Turkse overheid kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak.. Laatste wijziging: 27 maart 2014, 23:09

Bekijk meer van

Twitter Turkije

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.