— donderdag 11 februari 2021, 08:39 | 0 reacties, praat mee

Myanmar: journalist gewond door rubberkogel

Mandalay in Myanmar, 10 februari: alle lagen van de Myanmarese bevolking keren zich tegen de militaire machtsovername | AP

In Myanmar is een journalist gewond geraakt bij demonstraties tegen de recente militaire coup. Het leger zette waterkanonnen in, maar ordetroepen schoten ook op demonstranten. Een journalist raakte door een rubberkogel gewond.

Er zou ook met scherp zijn geschoten; lokale media berichten over minstens twee doden onder de demonstranten. Deze week zijn erin Myanmar massale demonstraties tegen de machtsovername, volgens het leger genoodzaakt na frauduleus verlopen verkiezingen vorig jaar.

Onder de gewonden zou verslaggever Than Htike Aung van het Engelstalige Mizzima News zijn, die in zijn rug werd geraakt door een rubberkogel.

Een collega-redacteur meldt aan persvrijheidsorganisatie CPJ dat de verwondingen gelukkig meevielen. Htike Aung zou woensdag alweer aan het werk zijn gegaan. CPJ roept de autoriteiten op verslaggevers te ontzien en te achterhalen wie de verslaggever beschoot.

Mizzima bericht zelf dat de junta een verklaring uitgaf dat optreden tegen de demonstranten nodig is om rust en orde te bewaren. De leiders beloven een herstel van de democratie en vrije verkiezingen na een jaar.

Verder zou dit komend jaar “anders zijn” dan de bijna vijftig jaar militaire overheersing die in 2011 eindigde.

Bekijk meer van

Myanmar

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.