Smartocto userneeds

— donderdag 9 april 2015, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Multimedia: Onder de vouw

Tabletten en smartphones mogen qua veelzijdigheid en rekenkracht niet meer onderdoen voor de klassieke desktopcomputer, typen van flinke lappen tekst blijft toch een probleem. Zelfs met indrukwekkende verbeteringen op het gebied van tekstvoorspelling of slepend typen komt de productie van tekst niet in de buurt van wat je met een echt toetsenbord presteert. Laatste wijziging: 9 april 2015, 11:25

Ook ontbreekt op een scherm de bevredigende feedback van een fysieke toets. Microsoft, dat vooral bekend is van z’n software maar een uitstekende staat van dienst heeft wat betreft toetsenborden, heeft nu een opvouwbaar toetsenbord aangekondigd. Het mag dan weinig spannend ‘Microsoft Universal Foldable Keyboard’ heten – dat universele is niet gelogen: het werkt via Bluetooth met alle denkbare mobiele besturingssystemen. Opgevouwen is het toetsenbord slechts vijf millimeter hoog en iets meer dan veertien centimeter breed. Opengeklapt heb je een vrijwel volledig toetsenbord tot je beschikking. Het Foldable Keyboard komt in juli op de markt en kost dan (wanneer we afgaan op de Amerikaanse adviesprijs) naar verwachting rond 99 euro.

Microsoft Universal Foldable Keyboard

Bekijk meer van

Microsoft

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.