e learning nvj

— vrijdag 21 juni 2013, 10:04 | 0 reacties, praat mee

Meer met minder

De meeste lezers denken bij bovenstaand plaatje misschien aan een fraaie onderzetter, maar het is het nieuwste rekenwonder uit de Intel-fabrieken. Het betreft de vierde generatie van processoren uit de zogeheten Core-serie, die Intel in juni introduceerde. Laatste wijziging: 21 maart 2014, 11:16

Wie de afgelopen jaren een laptop of bureaucomputer aanschafte, heeft er hoogstwaarschijnlijk een van zijn oudere broertjes inzitten. Het is een vrij normale trend in processorland: elke nieuwe generatie verbruikt minder stroom maar heeft toch betere prestaties. De nieuwe Intel is daarop geen uitzondering. Volgens de fabrikant verschijnen er variaties van deze vierde generatiechip die slechts zes watt verbruiken en daarmee een nieuwe impuls geven aan de uitzonderlijk lichte computers – de Ultrabooks. Zelfs met zware belasting moet je daar negen uur aaneengesloten mee kunnen werken, belooft Intel. Ze zijn in drie seconden gebruiksklaar en kunnen ook in slaapstand nog wat taken uitvoeren, zoals nieuwe e-mail of updates van sociale netwerken binnenhalen. De processoren voor Ultrabooks zijn tegen de zomer beschikbaar. Computers waarin die nieuwe chip zit verwerkt volgen dan nog wat later. Versies voor inbouw in grotere computers zijn nú al beschikbaar en zijn 15 procent sneller dan de generatie ervoor, terwijl hun stroomverbruik – in ideale gevallen, laten we eerlijk zijn – met soms wel de helft is gedaald.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.