PersVeilig

— dinsdag 20 mei 2014, 09:56 | 0 reacties, praat mee

Apple versus Samsung

Al sinds 2011 liggen elektronica­bedrijven Apple en Samsung met elkaar overhoop in een slepende patentenrechtszaak Laatste wijziging: 22 mei 2014, 15:56

Er zijn wereld­wijd rechtszaken gevoerd rond inbreuk op patenten waar Apple inzette op miljarden dollars aan schadevergoeding. Ook in Nederland moesten rechters zich over het conflict rond gekopieerde ontwerpen buigen. Het leidde tot een tijdelijk invoerverbod op Samsung tabletten en telefoons in ons land. 

In 2013 kreeg Apple in een patent­ruzie al eens 930 miljoen dollar toegewezen, waar het overigens bijna 3 miljard had geëist. In een andere slepende zaak besloot een Amerikaanse jury Samsung begin mei een boete van net geen 120 miljoen dollar op te leggen – een fractie van de ruim 2 miljard die Apple wilde hebben. Die schadevergoeding dekt vermoedelijk niet eens alle juridische kosten die Apple moest maken.

Hoewel de uitspraak op het eerste oog een fikse overwinning voor Samsung lijkt,  blijft die het fundamenteel oneens met de aantijgingen uit Cupertino.  Apple zou in de zaak bewijs hebben achtergehouden die Samsung vrijpleit. Kortom: de Koreanen gaan in beroep.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.