— donderdag 30 april 2015, 09:14 | 0 reacties, praat mee

‘Opknippen Telegraaf staat niet vast’

In een interview met vakblad Adformatie, dat op 15 mei aanstaande verschijnt, ontkent Telegraaf Media Groep-topman Geert-Jan van der Snoek dat er een definitief plan ligt voor het opknippen van dagblad De Telegraaf. Er is binnen het bedrijf al tijden onrust over dit plan, waarbij katernen als Telesport en Privé als zelfstandig deel met eigen hoofdredacteur worden losgemaakt. De positie van de huidige hoofdredacteur Sjuul Paradijs zou binnen die plannen ondergraven worden. Van der Snoek stelt dat er binnen TMG over een nieuwe structuur wordt nagedacht; uitgeefdirecteur Harry de Wit zou op 24 april een memo hebben rondgestuurd met een 'denkrichting' over een nieuwe inrichting. Er zou gekozen zijn voor een route waarbij afdelingen zelf hun voorstellen mochten indienen. Het vereist volgens Van der Snoek "tijd en zorgvuldigheid" om die voorstellen nader te bekijken.

Enkele kopstukken van Telegraaf-katernen zouden hun interesse hebben aangegeven voor een dergelijk hoofdredacteurschap-per-deelgebied. Tegenover Adformatie stelt Van der Snoek dat er wel haast geboden is, omdat een ongewijzigde koers in 2016 voor sommige merken en activiteiten tot rode cijfers zullen leiden. Meer bij Adformatie

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.