— vrijdag 6 januari 2017, 13:56 | 0 reacties, praat mee

Moszkowicz verliest in zaak over VPRO-serie De Maatschap

© De Maatschap | Michiel Schnater / VPRO

De vierdelige dramaserie De Maatschap van de VPRO mag worden uitgezonden. De familie Moszkowicz heeft vrijdag een kort geding tegen VPRO verloren. De familie wilde een verbod op de televisieserie De Maatschap, waarin het verhaal van de familie wordt beschreven.

De zaak diende op 21 december, toen werd al duidelijk dat de rechter niet alle argumenten van de familie mee zou nemen in de overweging. Een van de vorderingen werd meteen afgewezen omdat deze te laat was ingediend.

De familie pleitte dat de tv-serie, die op 25 januari start, een inbreuk is op het auteursrecht van vader Robert Moszkowicz, die het verhaal beschreef in zijn autobiografie De Straatvechter. De VPRO liet daarop weten dat de serie “heel anders” is dan het boek en op vele verschillende bronnen gebaseerd is.

Het was niet de eerste zaak rondom de serie: eerder probeerde de familie al inzage in het scenario te eisen. Ook toen besloot de rechter in hun nadeel. Meer bij de VPRO / NU.nl

 

Bekijk meer van

VPRO Moszkowicz De Maatschap

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.