banner anp

— zaterdag 9 oktober 2010, 11:06 | 0 reacties, praat mee

‘Geen leugens over Munsterman’

Het Britse mediabedrijf Mecom, eigenaar van Wegener, heeft niet gelogen over de reden van ontslag van Wegener-topman Joop Munsterman. Dat schrijft David Montgomery, bestuursvoorzitter van Mecom, zaterdag in een stuk op de opiniepagina van de Volkskrant. 'Wij hebben echter geen reden voor dat ontslag aangegeven, en kunnen dat ook niet, omdat we met hem (Munsterman, red.) hebben afgesproken dit vertrouwelijk te houden. De beschuldiging van leugens is compleet verzonnen. Ik kan zeggen dat Joops vertrek op een correcte manier is afgewikkeld.'

Montgomery voert verder aan dat Mecom getekend heeft voor investeringen van 100 miljoen euro bij Wegener. Wel geeft hij aan dat ‘het tempo van veranderingen zal zeker versnellen’. Geruchten dat de huis-aan-huisbladen worden verkocht, wijst hij naar het rijk der fabelen.

Montgomery gaat verder in op het mogelijk uitbesteden van ict-activiteiten door Wegener. Munsterman zou geweigerd hebben daarvoor te tekenen omdat het de continuïteit van Wegener en het tempo van veranderingen in gevaar zou brengen. ‘Hier is opnieuw sprake van kwaadwillige verhalen dat de strategie van Mecom voor Wegener zou zijn de werkzaamheden te stoppen en de standpunten van het management te negeren.’

Hij meldt vervolgens dat de rol van IT bij digitale vernieuwingen Wegener nooit in gevaar zal brengen. Of daarmee de ict-activiteiten in Nederland blijven, laat hij in het midden.

Bekijk meer van

Wegener

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.