— maandag 10 november 2014, 15:39

Mogelijk opnieuw reorganisatie NDC

Mogelijk moeten de drie regionale kranten in Noord-Nederland opnieuw reorganiseren. Het Dagblad van het Noorden, het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant zijn mogelijk genoodzaakt tientallen arbeidsplaatsen te schrappen, meldt NRC. Uitgever NDC Mediagroep moest vorig jaar al flink bezuinigen en schrapte 250 van de 750 banen. Vorige week liet de directie in een bericht aan het personeel weten nog te onderzoeken hoe de lening van ING in 2016 terugbetaald moet worden. Het zou gaan om een bedrag van circa 15 miljoen euro. ING Corporate Investments is aandeelhouder van NDC Mediagroep, in 2013 nam de bank een minderheidsbelang in NDC. De andere eigenaren zijn de ideële stichtingen Je Maintiendrai en FB Oranjewoud. De dalende inkomsten van de noordelijke kranten maken dat NDC Mediagroep moet bezuinigen. Mogelijk kan NDC de lening bij ING niet bekostigen uit de gewone bedrijfsvoering en zou daarom onder andere bedrijfspanden willen verkopen en personeel willen ontslaan. Om hoeveel medewerkers het gaat is niet duidelijk. Bronnen zeggen dat de kans klein is dat de twee stichtingen financieel bijspringen. Meer bij NRC

Bekijk meer van

NDC Mediagroep

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.