— woensdag 18 oktober 2017, 15:31 | 0 reacties, praat mee

Misdaadjournalist Het Parool ondergedoken om bedreigingen

ANP

Paul Vugts, misdaadjournalist bij Het Parool, is op last van de autoriteiten ondergedoken. Dat meldt zijn krant op haar website. Vugts verblijft momenteel op een geheime locatie, na bedreiging vanuit het criminele milieu vanwege publicaties in Het Parool en zijn recente boek Afrekeningen. Het Openbaar Ministerie zegt in een reactie op Twitter dat er passende maatregelen genomen zijn. Laatste wijziging: 18 oktober 2017, 15:32

De dreiging wordt onderzocht door de afdeling Zware Criminaliteit van de recherche en er zijn, naast de onderduiking, verscheidene beveiligingsmaatregelen genomen. In een reactie tegenover Het Parool stelt Vugts dat hij zal proberen zijn werk zo goed mogelijk te blijven doen. “Dit is voor mijzelf en mijn naasten een heel vervelende situatie, maar ik blijf doen wat ik doe, ook al zijn de omstandigheden nu lastiger.”

In Villamedia schreef Vugts eerder al over zijn werk als misdaadjournalist en de daarbij behorende gesprekken en botsingen met criminelen.

Bekijk meer van

Paul Vugts Het Parool

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.