word studentlid

— maandag 2 oktober 2017, 16:11 | 0 reacties, praat mee

Mirck nieuwe voorzitter sectie freelance Auteursbond

Mirck nieuwe voorzitter sectie freelance Auteursbond
Jeroen Mirck | Auteursbond

Jeroen Mirck is de nieuwe voorzitter van de sectie Freelance Journalisten van de Auteursbond, de belangenorganisatie voor journalistieke freelancers. Hij volgt Petra Wolthuis op, die na anderhalf jaar het stokje doorgeeft. Laatste wijziging: 2 oktober 2017, 16:14

Wolthuis was wel veel langer betrokken bij de organisatie, die vroeger als de Freelancers Associatie (FLA) bekend stond. Ze blijft aan als lid van het hoofdbestuur van de Auteursbond.

Mirck was eerder bij het sectiebestuur secretaris en penningmeester. Mirck zegt dat de dynamiek van de journalistiek zijn rol als voorzitter vormgeeft. “De vereniging is gemoderniseerd en gaat mee met zijn tijd. Daarbij hebben we aandacht voor de zzp’er die onder vuur ligt en auteursinkomsten die anders moeten worden geregeld door de opkomst van diensten als Blendle en Kobo Plus. Tegelijk moet er ook aandacht blijven voor de essentie van ons vak: betrokken, onafhankelijke en kwalitatieve journalistiek.”

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.