banner festival 23

— donderdag 22 november 2012, 14:01

Tony Hall nieuwe directeur BBC

Laatste wijziging: 22 november 2012, 15:01

Tony Hall wordt de opvolger van George Entwistle als de nieuwe directeur van de Britse omroep BBC. Dat meldt de BBC. Hall heeft al eerder voor de omroep gewerkt als hoofd nieuws. Volgens Lord Patten, de voorzitter van BBC Trust de toezichthouder die het financiële reilen en zeilen van de omroep controleert is Hall “de juiste persoon om de BBC uit de huidige crisis te leiden”.

Entwistle verliet half november de omroep, net twee maanden na zijn aantreden, vanwege het kindermisbruikschandaal rondom BBC-ster Jimmy Savile. Inmiddels worden er ook meer (oud)BBC-medewerkers verdacht van misbruik. Het BBC-programma Newsnight impliceerde in een programma dat een bekende politicus zich ook schuldig zou hebben gemaakt aan misbruik van een kind in de jaren ‘80. De naam van de politicus was snel achterhaald en het verhaal bleek niet te kloppen. Entwistle nam ontslag. De omroep heeft inmiddels excuses aangeboden er is inmiddels een schikking getroffen met de politicus.

Bekijk meer van

BBC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.