website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Minister Slob negeert Sanoma bij gesprekken mediabestel

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 24 oktober 2018, 16:45

Susan Duinhoven. Foto: Sanoma

Susan Duinhoven. Foto: Sanoma

Nieuws Sanoma-topvrouw Susan Duinhoven is er “ontsteld over” dat Sanoma niet is uitgenodigd om aan te schuiven bij het 'mediaberaad' van minister Arie Slob van Mediazaken. Daardoor kan Sanoma niet meepraten over de toekomst van het mediabestel. Duinhoven noemt het “wel interessant” dat de uitgever van de grootste nieuwssite van Nederland niet om de tafel zit. “Je ziet toch vooral de oude markt erin terug”, zegt ze in het FD.

Met het mediaberaad wil Slob zoeken naar een nieuw publiek bestel. De bewindsman stelde tegenover de Tweede Kamer niet door te willen gaan “met een stelsel dat geënt is op een verleden dat door de tijd is ingehaald”. Hoewel Sanoma niet om de tafel zit, zitten andere mediabedrijven als RTL, Mediahuis, De Persgroep en Talpa Network dat wel.

Minister Slob voert achter gesloten deuren inmiddels gesprekken met deze mediabedrijven en andere partijen als omroeporganisaties en telecombedrijven. Na het eerste beraad liet de minister via zijn woordvoerder weten dat alle scenario’s bespreekbaar zijn, inclusief afschaffing van de Ster-reclame. Na het tweede beraad bleef het stil.

Duinhoven vindt het jammer dat Sanoma niet om de tafel zit, al zegt ze vertrouwen te hebben in de nadere mediabedrijven. “Als ik kijk naar De Persgroep en Mediahuis, zullen geen inzichten gemist worden.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.