— woensdag 24 oktober 2018, 16:45 | 0 reacties, praat mee

Minister Slob negeert Sanoma bij gesprekken mediabestel

Susan Duinhoven. Foto: Sanoma

Sanoma-topvrouw Susan Duinhoven is er “ontsteld over” dat Sanoma niet is uitgenodigd om aan te schuiven bij het 'mediaberaad' van minister Arie Slob van Mediazaken. Daardoor kan Sanoma niet meepraten over de toekomst van het mediabestel. Duinhoven noemt het “wel interessant” dat de uitgever van de grootste nieuwssite van Nederland niet om de tafel zit. “Je ziet toch vooral de oude markt erin terug”, zegt ze in het FD. Laatste wijziging: 24 oktober 2018, 16:47

Met het mediaberaad wil Slob zoeken naar een nieuw publiek bestel. De bewindsman stelde tegenover de Tweede Kamer niet door te willen gaan “met een stelsel dat geënt is op een verleden dat door de tijd is ingehaald”. Hoewel Sanoma niet om de tafel zit, zitten andere mediabedrijven als RTL, Mediahuis, De Persgroep en Talpa Network dat wel.

Minister Slob voert achter gesloten deuren inmiddels gesprekken met deze mediabedrijven en andere partijen als omroeporganisaties en telecombedrijven. Na het eerste beraad liet de minister via zijn woordvoerder weten dat alle scenario’s bespreekbaar zijn, inclusief afschaffing van de Ster-reclame. Na het tweede beraad bleef het stil.

Duinhoven vindt het jammer dat Sanoma niet om de tafel zit, al zegt ze vertrouwen te hebben in de nadere mediabedrijven. “Als ik kijk naar De Persgroep en Mediahuis, zullen geen inzichten gemist worden.”

Bekijk meer van

Susan Duinhoven Sanoma Arie Slob

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.