banner festival 23

— woensdag 22 februari 2017, 14:26 | 0 reacties, praat mee

Pilot voor ‘vensterprogrammering’ regionale omroepen bij NPO

Het moet mogelijk worden om bij de landelijke nieuwsuitzendingen bij de NPO, in een toegewezen tijdslot, naadloos een regionale editie in te voegen. Deze zogeheten 'vensterprogrammering' biedt regionale omroepen de mogelijkheid lokale journalistiek onder de aandacht te brengen. Staatssecretaris Dekker stelt een pilot voor om de mogelijkheden te onderzoeken. Laatste wijziging: 22 februari 2017, 14:29

In het buitenland wordt al meer met zulke regio-vensters gewerkt. Het BBC-journaal kent al regionale edities, waar de kijker lokale informatie krijgt gepresenteerd binnen de landelijke nieuwsvoorziening. ” De verwachting is dat vensterprogrammering de regionale journalistiek versterkt en de kijker beter bedient met regionale content”, aldus Dekker in een brief aan de Tweede Kamer.

Koepelorganisatie voor regionale omroepen ROOS en de landelijke publieke omroep NPO hebben een eerste schatting gemaakt van de kosten. Dat zou eenmalig 6 miljoen euro voor de aanschaf van nieuwe apparatuur zijn en een structurele toename van 1,5 miljoen euro betekenen voor beheerskosten.

Kosten voor de distributeurs (kabelaars en partijen als KPN) vergroten dat bedrag ruwweg naar 8 miljoen eenmalig en 1 miljoen aan extra structurele kosten, schrijft Dekker. Satellietdistributie zou nog eens structureel 1,5 miljoen euro extra kosten. Er moet ook een oplossing komen voor vensterprogrammering naast de lineaire distributie (het klassieke tv-kijken op een vast tijdstip, red.) en kijken on-demand.

Dekker: “Ik zal met de betrokken partijen afspraken maken over hoe zo’n pilot het beste opgezet kan worden. Op basis van een plan van aanpak en een begroting ben ik bereid om middelen beschikbaar te stellen voor het uitvoeren van de pilot.”

Bekijk meer van

Sander Dekker ROOS NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.