Banner Giro555 Turkije/Syrië

— dinsdag 18 januari 2022, 15:40 | 0 reacties, praat mee

Minder regionale edities in zaterdageditie Eindhovens Dagblad

ANP

Het Eindhovens Dagblad gaat in print een aantal specifieke regio-edities in de zaterdagkrant terugbrengen van vijf naar vier. Het betekent dat het nachtelijke drukproces minder vaak hoeft te worden onderbroken, kranten eerder kunnen verspreid en de druk op bezorgers wordt verlicht. Laatste wijziging: 18 januari 2022, 15:46

Uitgeverij DPG Media verspreidt op zaterdag 1,6 miljoen kranten en wil dat de krant op die dag eerder gedrukt wordt. “Dat betekent niet dat we minder verhalen brengen uit de diverse dorpen”, schrijft Opinie-redacteur Harrie Verrijt afgelopen zaterdag aan lezers. Op de website van het Eindhovens Dagblad blijft de verdeling over negen deelregio’s daarnaast gehandhaafd.

Vooral op zaterdag is de productie en distributie van de dikste kranten (veelal met ook nog een los weekendmagazine) een uitdaging. “Dat geldt niet alleen voor het ED, maar ook voor de landelijke kranten die tegelijk worden bezorgd”, aldus Verrijt. Bezorgers moeten meerdere keren de wijk in.

De bezorgtijd op zaterdag werd al met een uur verlaat tot bezorging uiterlijk 9 uur ‘s ochtends. Eerder drukken met minder onderbrekingen voor het wisselen van drukplaten voor regionale versies van de zogeheten ‘Dichtbij’-pagina’s moet enige verlichting geven.

Bekijk meer van

Eindhovens Dagblad DPG Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.