— donderdag 28 juni 2012, 11:27 | 0 reacties, praat mee

Provincie eist samenwerking omroepen

De provincies Drenthe en Groningen gaan de regionale omroepen RTV Drenthe en RTV Noord verplichten op een aantal terreinen samenwerking te zoeken. Het gaat om backoffice (interne administratie), commercie en grote evenementen. Een brief van de gedeputeerden Piet de Vey Mestdagh (D66) van Groningen en Tanja Klip (VVD) van Drenthe landt volgende week op de mat van de beide omroepen. “De omroepen kunnen het zich niet permitteren nee te zeggen”, legt Klip uit. “Dat bestaat niet als je bijna alleen maar belastinggeld aan het uitgeven bent.”

Veel provincies willen regionale omroepen korten op subsidie omdat ze zelf ook moeten bezuinigen. RTV Drenthe gaat nu al snijden in de programmering. De regionale omroep wordt de komende jaren ongeveer een half miljoen euro gekort. Om gedwongen ontslagen te voorkomen is de omroep genoodzaakt om nu maatregelen te nemen. Daarom wordt de carrousel op televisie ingekort. Naast het nieuws zendt TV Drenthe per september een acht minuten programma uit. Hierdoor vallen programma’s als Bartissimo en Babbelegoegies weg. Andere programma’s, waaronder Drents Diep, worden ingekort. Meer bij Dagblad van het Noorden / RTV Drenthe

 

 

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.