— woensdag 6 mei 2015, 15:49 | 2 reacties, praat mee

Buitenlandpagina’s weg bij Wegenerkrant

De zeven regionale dagbladen van Wegener, die onlangs werden overgenomen door De Persgroep, moeten het met ingang van 27 mei stellen zonder specifieke buitenlandpagina’s. Dat blijkt uit een bericht dat de voormalige hoofdredactie van De Persdienst (DPd) naar zijn buitenlandcorrespondenten heeft gestuurd. Daarin lichten ze de correspondenten in over de nieuwe werkwijze bij het Algemeen Dagblad, dat het DPd-correspondentennetwerk in afgeslankte vorm overneemt. Van de dertig zelfstandig opererende buitenlandverslaggevers blijven er vijftien over. Zij worden de vaste AD-correspondenten (daarvan zijn er nu vijf), maar ook andere correspondenten mogen stukken blijven aanbieden. Omdat de redactie buitenland zelf meer gaat produceren, zal er volgens de brief minder beroep op correspondenten gedaan worden. Zij worden in de nieuwe werkwijze alleen nog ingeschakeld als aanvulling op de redactie buitenland, die zelf gaat produceren. Correspondenten moeten daarnaast inzetbaar zijn voor alle onderdelen van de krant (zoals nieuws, economie, cultuur en sport) en hebben geen gegarandeerde afname.

Praat mee

2 reacties

H. de Bruijn, 8 mei 2015, 13:21

Ach ja, buitenlandberichtgeving….

maarten veeger, 11 mei 2015, 12:48

Gelukkig exporteert Nederland niets en komen Nederlanders nooit in het buitenland. Waarom zou je er iets willen begrijpen over die rare mensen…

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.