— dinsdag 2 september 2014, 09:58

Minder aanmeldingen studie Journalistiek

Voor het eerst in jaren zijn er minder aanmeldingen dan plekken voor de opleiding Journalistiek aan Hogeschool Utrecht, meldt Trajectum. Volgens de numerus fixus zijn er 360 plaatsen beschikbaar, terwijl de teller bij aanvang van het nieuwe studiejaar op 330 eerstejaars stond. Voor de zomer waren er nog 550 gegadigden voor de studie, maar veel aankomende studenten haakten uiteindelijk af. De mensen die op een wachtlijst stonden zijn benaderd om zich alsnog in te schrijven.

Volgens opleidingsmanager Peter Mul is de terugloop uniek, maar niet dramatisch. De terugloop heeft meerdere oorzaken, vertelt Mul aan Trajectum. De toestroom van studenten die journalistiek willen studeren normaliseert en veel studenten staan dubbel ingeschreven en kiezen uiteindelijk niet voor de journalistiek. Bovendien zijn er steeds meer verwante opleidingen op het gebied van media en helpt het verslechterde perspectief op de arbeidsmarkt ook een handje. Meer bij Trajectum

Bekijk meer van

Hogeschool Utrecht

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.