Jodal

— vrijdag 22 mei 2015, 09:17 | 0 reacties, praat mee

MH17-cover Vrij Nederland wint prijs

De sobere cover van Vrij Nederland rond de neergehaalde vlucht MH17 is tijdens de Nationale Coverdag in Utrecht verkozen tot Cover van het Jaar 2014. De symbolische afbeelding werd voor Vrij Nederland gemaakt door de in Londen woonachtige Israëlische grafisch kunstenaar Noma Bar. De jury noemt de Vrij Nederland-cover eigenlijk geen cover, maar een statement. "Een subliem statement waarin een opinieblad met één beeld de wanhoop van en empathie voor een gebeurtenis weet te verbeelden zonder één enkel woord te verspillen", aldus jurylid Joris van Elk. De keuze voor Vrij Nederland werd bepaald door een vakjury en een publiekjury, die de afgelopen periode op hun favoriete omslag kon stemmen. De bijlage PS Parool kreeg deze zogeten Prix de C'Oeuvre, een waardering voor het 'meest constante coverbeleid' door de jaren heen. Volgens de jury is Het Parool de afgelopen jaren wat betreft authenticiteit, creativiteit, oorspronkelijkheid, kwaliteit en uitstraling een constante factor gebleken. Laatste wijziging: 22 mei 2015, 09:18

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.