Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 18 december 2013, 16:59

MGL-topman Radix per direct weg

CEO Loek Radix van uitgeverij Media Groep Limburg (MGL) is met onmiddellijke ingang opgestapt, na een conflict met moederbedrijf Mecom. Radix was - naast een ingrijpend saneringsproces waarbij zestig banen verdwenen - bezig met overnamegesprekken die zich al in een vergevorderd stadium zouden bevinden. Mecom heeft besloten de verkoop te staken, waarna Radix zijn opdracht heeft teruggegeven en besloot direct te vertrekken. Het managementteam, de ondernemingsraden van MGL en van de drukkerij Nieuwsdruk Limburg in Heerlen laten weten het onverwachte vertrek van de interim-directeur "ten zeerste te betreuren." In een interne mail aan het personeel schrijven ze: "Met het mandaat dat hij had, heeft hij voor een zeer positieve impuls in onze onderneming gezorgd. Hij heeft zijn nek durven uitsteken met een ingrijpend reductieplan met als heilig doel voor ogen: verkoop aan een passende partij." Op donderdagmiddag zal het personeel worden bijgepraat over de ontstane situatie.

Radix stuurde eveneens een interne mail rond over zijn vertrek: “Het was voor mij [..] een zeer onaangename verrassing dat Mecom, precies op het moment dat de laatste formaliteiten rondom de kostenbesparingen waren geregeld en net voordat overeenstemming over verkoop zou worden bereikt, heeft besloten om de stekker uit het verkoopproces te trekken. Ik ben niet bij die beslissing betrokken geweest.”

Volgens Radix heeft hij, toen hij de opdracht van Mecom aannaam, er altijd op gehamerd dat zijn doelen waren om kostenreductie en winstgevendheid van MGL op lange termijn veilig te stellen, nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen maar ook het vinden van een nieuwe eigenaar, die een perspectief op lange termijn kon bieden.

“Het spijt mij zeer dat ik deze stap heb moeten nemen, want MGL is een prachtig bedrijf. Ik ben er echter van overtuigd dat ik de zaak van MGL het beste dien, door dit krachtige signaal naar Mecom af te geven”, aldus Radix.

Bekijk meer van

MGL Mecom

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.