PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— vrijdag 20 december 2013, 09:07

MGL-personeel woedend op Mecom

Het rommelt bij Media Groep Limburg (MGL), na het plotselinge en in essentie onvrijwillige vertrek van topman Loek Radix. Nadat moederbedrijf Mecom een langdurig verkoopproces van MGL-kranten aan het Belgische concern Concentra afbrak, besloot de interim-CEO direct te vertrekken. De verkoop van MGL-kranten is volgens Radix essentieel om het concern toekomstbestendig te maken. Het personeel zegt laaiend te zijn op Mecom, dat door de ingreep in het verkoopproces gemaakte afspraken zou schenden. "Het personeel voelt zich bedrogen door Mecom en accepteert dit niet, hetgeen zal resulteren in acties", meldt een bedrijfsbeed gesteund actiecomité. Het personeel zou zich voorgelogen voelen door de Mecom-belofte dat na de ingrijpende reorganisatie een nieuwe eigenaar zou worden gezocht. Laatste wijziging: 20 december 2013, 12:53

Het personeel stelt dat het juist door die belofte bereid is geweest concessies te doen: een slankere organisatie is aantrekkelijker voor een potentiële koper. Mecom komt volgens het comité terug op de belofte het bedrijf af te stoten. Dankzij “de met het oog op de verkoop genomen maatregelen zien de prognoses voor MGL er dusdanig gunstig uit, dat Mecom ineens zélf weer brood ziet in de exploitatie MGL”, schrijft het comité. Het noemt de schending van de eerdere belofte “verbijsterend”.

Een eerste actie is een extra omslag rond de vrijdageditie van MGL-kranten, waarin de ontstane situatie wordt toegelicht. Die pagina’s gaan niet ten koste van reguliere redactiepagina’s, aldus het comité. Meer acties worden voorbereid, onder de noemer ‘Stop de moord op het Limburgse woord’. Het doel is Mecom te dwingen alsnog met een verkoop in te stemmen. De actie wordt ook via Twitter gevoerd.

De verstandhouding lijkt intussen onherstelbaar beschadigd: het personeel schrijft: “Een verder bestaan onder het juk van Mecom acht het personeel zeer onwenselijk, omdat de maatschappij keer op keer bewezen heeft het rendement van aandeelhouders boven het belang van Limburg te plaatsen.”

Bekijk meer van

MGL Mecom

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.