— maandag 6 januari 2014, 14:21

Personeel MGL zegt Mecom de wacht aan

‘’Genoeg is genoeg. We hebben het helemaal gehad en zien geen toekomst voor de Limburgse kranten binnen Mecom. Wees een man, hou je aan je woord en neem je geld; verkoop ons aan Concentra.” Met deze harde woorden ontving Serge Sekhuis van het actiecomité van Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad maandagmorgen de top van Mecom tijdens een demonstratie bij hotel Van der Valk in Urmond. Circa 150 medewerkers van de Limburgse kranten woonden de manifestatie bij. Ze droegen spandoeken, posters en riepen leuzen. Topman Rory Macnamara en rechterhand Keith Allen hoorden de woorden aan om zich daarna terug te trekken voor overleg met commissaris Leon Frissen van MGL. Laatste wijziging: 6 januari 2014, 16:19

Het personeel eist dat de kranten verkocht worden aan Concentra in Hasselt (België), zoals afgesproken. Op het laatste moment trok Mecom de stekker uit de onderhandelingen. Op dat moment had de ondernemingsraad ingestemd met het bezuinigingsplan van directeur Loek Radix. Die stapte meteen op toen hij hoorde dat de deal niet doorging. Radix voelde zich “genaaid”, verklaarde hij.

Voorzitter Rob Cox van de Ondernemingsraad: “We voelen ons besodemieterd. Op vrijdag zetten we de handtekening onder het advies voor de reorganisatie. Een paar dagen later gaat de verkoop niet door. De enige reden dat we wilden reorganiseren, was dat we weg wilden bij Mecom.”

Peter Kamps, woordvoerder namens het actiecomité Stop de Moord op het Limburgse Woord: “We verwachten van Mecom dat de onderhandelingen worden heropend, zodat de deal alsnog rond komt. Voor ons is het hoofdstuk Mecom afgesloten.”

Circa 7000 mensen hebben inmiddels de petitie van het actiecomité ondertekend. Kamps sluit niet uit dat meer acties zullen volgen. “De lezer zal er vooralsnog niets van merken. Misschien breekt het moment aan dat hardere acties nodig zullen zijn.” De woordvoerder sluit een gang naar de rechter niet uit. ““De haalbaarheid daarvan wordt momenteel onderzocht.”

De protestactie vond overigens een uur eerder plaats dan gepland, omdat de Mecom-top zich eerder meldde uit Londen. Het actiecomité kreeg lucht van de vervroegde komst en stond om kwart voor elf op de stoep bij motel Van der Valk, samen met de rest van het personeel.  Henk Driessen van het actiecomité:  “We zullen doorgaan zolang dat nodig is en de intensiteit van de acties indien nodig opschroeven. Laat ons een half uur bij elkaar zitten en we hebben iets bedacht.”

 

Bekijk meer van

MGL Mecom

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.