data als kans

— dinsdag 24 mei 2011, 09:01 | 2 reacties, praat mee

MGL-themasites Perspectief gratis

De themasites van Media Groep Limburg (MGL) worden gratis. Eind maart werd het project Perspectief gestart waarbij lezers betaalde abonnementen konden afsluiten en zich konden laten informeren over drie pijlers: gezond leven, mode en beauty of economie. Reden voor het neerhalen van de betaalmuur lijkt het geringe aantal abonnees te zijn. In de eerste zes weken van het het proefproject, waarbij onderzocht wordt of betaalde informatie via internet een bruikbare nieuwe inkomstenbron is voor de beide Limburgse dagbladen (Dagblad de Limburger / Limburgs Dagblad), meldden zich zo'n 300 abonnees aan. Er was gerekend op enkele duizenden betalende abonnees. Half mei kwam al het bericht dat MGL een ton moest toeleggen op bepaalde themasites. Ook Paul Disco, uitgever en docent Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam, schreef al eens kritisch over het project. Meer bij Emerce / L1 Laatste wijziging: 24 mei 2011, 23:47

Bekijk meer van

MGL

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Paul Disco, 24 mei 2011, 21:16

Kun je wel voorspellen dat de wereld vergaat, maar deze had ik bull’s eye. Het is trouwens ‘pijler’ en ‘abonnees’. Ik vind ook wat van het Stimuleringsfonds voor de Pers dat 1,2 miljoen in het vooruitzicht stelde: hun opstelling is om door een ringetje te halen. Uiteindelijk konden zij 2 jaar geleden (!) niet weten dat dit het schamele eindproduct zou zijn. En ik vind het zeer okee, dat de overheid -in bescheiden mate- incidenteel projecten stimuleert om een omschakeling van een sector mogelijk te maken en zo structureel werkgelegenheid te behouden. Zeker als het (in dit geval indirect) gaat om het hoeden van de democratie. Daar heeft werkelijk iedereen baat bij. Maar ik kan me niet voorstellen dat de rest van de subsidie, laat staan de uitkering, nu wordt betaald.
Laat ik eindigen met nog een voorspelling: de themasites halen de zomer niet, want daarvoor is de content te onbeduidend en zijn de kosten te hoog.

Paul Disco, 31 juli 2011, 09:33

Dat werd dus 27 juli 2011: Perspectief is gestopt. Ik ben nog benieuwd naar de afhandeling bij het Stimuleringsfonds. Mislukte projecten kunnen in zekere zin ook geslaagd zijn. Ben benieuwd naar de opzet, het onderzoek en de argumentatie om te stoppen. Mag compact van mij, maar hopelijk niet in 3 vage alinea’s.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.