— woensdag 27 juli 2011, 12:23 | 0 reacties, praat mee

Stekker uit MGL-themasites

De Limburgse kranten zijn per direct gestopt met de themasites op internet. Eind maart begonnen de kranten met het Digitale Limburgse Media Pakket. Daarbij konden lezers abonnementen afsluiten op de themasites gezond leven, mode en beauty of economie. Het doel was om eind van dit jaar 18.000 betaalde abonnees te hebben, maar de cijfers bleven achter. Half mei kwam al het bericht dat MGL een ton moest toeleggen op bepaalde themasites en dat de sites gratis zouden worden.

Uit het project Perspectief moest duidelijk worden of betaalde informatie via internet een bruikbare nieuwe inkomstenbron is voor de beide Limburgse dagbladen (Dagblad de Limburger / Limburgs Dagblad). Media Groep Limburg meldt dat “de reacties van de Limburgse markt op dit nieuwe uitgeefproduct achterblijven op de verwachtingen en van dien aard zijn dat wij als uitgever niet door willen gaan met investeren in dit project”.

Perspectief wordt gesteund door het Stimuleringsfonds voor de Nederlandse Pers. Het fonds heeft een subsidie van ruim 1,2 miljoen euro gegeven.

Bekijk meer van

MGL

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.