— maandag 2 juli 2018, 08:44 | 0 reacties, praat mee

Mexicaanse journalist gedood voor presidentsverkiezingen

Mexico staat bekend als een van de gevaarlijkste landen ter wereld om het vak van journalist uit te oefenen. - © Ronaldo Schemidt / ANP

Een dag voor de presidentsverkiezingen in Mexico is er weer een journalist gedood, de zesde dit jaar.

Het gaat om Jose Guadalupe Chan Dzib. Hij werd vrijdagavond in het stadje Saban doodgeschoten in een kroeg in de zuidelijke staat Quintana Roo, stellen plaatselijke media.  Guadalupe Chan Dzib was correspondent for het wekelijks tijdschrift Playa News Aquí y Ahora en El Tábano.

Volgens zijn werkgever Playa News Aquí y Ahora zou zijn dood mogelijk te maken kunnen hebben met zijn werk. Hij schreef vooral over de politie. Recent schreef Guadalupe Chan Dzib over de moord op een sympathisant van de Institutional Revolutionary Party (PRI). De journalist zou recent diverse bedreigingen via de telefoon hebben ontvangen. Hij zou ook om beveiliging hebben gevraagd.

Zondag gingen de Mexicanen naar de stembus om een nieuwe president, een nieuw parlement en zo’n 3.000 lokale en regionale bestuurders te kiezen. In de aanloop naar de verkiezingen is het geweld in Mexico de afgelopen tijd opgelaaid. Tientallen politici op nationaal en landelijk niveau werden de afgelopen weken ontvoerd of vermoord en ook enkele journalisten werden het slachtoffer. Meer bij NU.nl / Reuters / Knight Center

Bekijk meer van

Mexico

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.