— donderdag 30 maart 2017, 09:14 | 0 reacties, praat mee

Mexico: vierde aanslag op journalist deze maand

Hulpverleners bekommeren zich om Arrieta en voeren de zwaargewonde hoofdredacteur af | Luis Monrroy / EPA

In Mexico is opnieuw een aanslag gepleegd op een journalist. Hoofdredacteur Armando Arrieta Granados van La Opinión in Veracruz raakte ernstig gewond toen hij bij thuiskomst onder vuur werd genomen. Hij is minstens vier keer geraakt door kogels en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, aldus plaatselijke media.

Het is de vierde aanslag op een journalist deze maand. Bij andere aanslagen kwamen journalisten Miroslava Breach en Ricardo Monlui om het leven. Begin maart werd journalist Cecilio Pineda doodgeschoten toen hij wachtte bij een autowasserij.

Mexico geldt op wereldwijd als het gevaarlijkste land voor journalisten, waarbij Veracruz de kroon spant, aldus het Committee to Protect Journalists (CPJ). Een collega-journalist stelde tegenover CPJ dat Arrieta over algemeen nieuws en politiek schrijft. Waarom de doorgewinterde journalist doelwit was, is niet duidelijk.

Rond de aanslagen is weinig hoop op het pakken van daders en/of opdrachtgevers. CPJ heeft de regionale en landelijke autoriteiten desondanks opgeroepen een diepgaand onderzoek in te stellen. Meer bij CPJ

Bekijk meer van

Mexico

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.