website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Exclusieve inhoud Sluiten

Een NVJ-lid heeft dit artikel met je gedeeld. Gratis een maand alles lezen? Klik hier.

Een NVJ-lidmaatschap geeft je recht op:

  • Persoonlijk advies
  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Villamedia magazine

Word lid Verder lezen

Met volle Qracht vooruit

Sjoske Cornelissen — Geplaatst op vrijdag 21 maart 2014, 15:29

Recensie Met een succesvolle crowdfundingcampagne lukte het journalist Annemiek Onstenk om vorige maand het eenmalige magazine Qracht 500 te lanceren: een tijdschrift over de mensen achter de armoedecijfers.

In juni 2013 won Onstenk met haar idee voor Qracht 500 de crowdfundingpitch van de NVJ. Met de prijs van € 3000,-, en daarnaast een bijdrage van donateurs, sponsors, gemeenten en fondsen ging ze aan het werk. Het doel? Mensen in armoede een gezicht en een stem geven en de negatieve beeldvorming rondom armoede veranderen. En dat met een kleine knipoog naar de Quote 500. In het magazine staan achtergrondverhalen, tips om te bezuinigen, opiniestukken en portretten. In totaal gingen 125 mensen uit Nederland met ‘de billen bloot’; verslaafden, ondernemers, kinderen en ex-gedetineerden vertelden hun eigen verhaal over leven in armoede. Op de website van Qracht 500 gaat Onstenk nog even verder: het streven is om in totaal 500 portretten van mensen in armoede te maken. Inmiddels staat de teller op 150.

Qracht 500 is een eenmalige uitgave en is te koop bij Bruna, AKO, Albert Heijn, Atheneum Amsterdam, Primera, Pampus en The Readshop voor € 6,50. www.qracht500.nl

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.