— maandag 4 mei 2015, 16:57 | 0 reacties, praat mee

Meer Moslim Vandaag Magazine

De verhalen, ervaringen en emoties van moslims worden onvoldoende gehoord. Tot die conclusie komt Josef Stevens als hij het interview met radicalisme-expert Montasser ALDe’emeh in het praatprogramma Jinek ziet. Er moet een medium komen waar die expertise wel een plek krijgt, vindt Stevens.

Twee maanden na dat interview is die plek er; het nieuwe tijdschrift Moslim Vandaag Magazine met Stevens als hoofdredacteur en een interview met ALDe’emeh op pagina 6. Dat interview, waarin hij onder andere vertelt dat de islam er bij hem voor zorgde dat hij als tiener deradicaliseerde, had wel zes pagina’s langer mogen zijn. Er worden heel veel interessante onderwerpen door de redactie opgepakt, maar tegelijkertijd lijkt dat ook hun valkuil. Het zou niet erg zijn geweest als ze een aantal onderwerpen hadden bewaard voor een volgende editie en de artikelen in de huidige editie iets meer hadden uitgediept.

Het verhaal van een moeder wiens dochter naar Syrië is vertrokken wordt nu in maar zes alinea’s uit de doeken gedaan. Ik zou graag meer ruimte voor zo’n verhaal willen. Juist omdat Stevens ervoor pleit de diepte in te willen gaan met sprekers die in andere media die ruimte niet krijgen.

Dat neemt echter niet weg dat ik het blad met veel interesse heb gelezen. Er staan verhalen in met nét weer een andere invalshoek op maatschappelijke kwesties.

Moslim Vandaag Magazine verschijnt vier keer per jaar. Prijs € 5,65 per editie, jaarabonnement € 19,95.

Bekijk meer van

Moslim Vandaag Josef Stevens

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.