— maandag 13 maart 2017, 08:35 | 0 reacties, praat mee

Meer meldingen bij Huis voor Klokkenluiders dan verwacht

© Bas Czerwinski / ANP

Het Huis voor Klokkenluiders, dat deze maandag zijn eerste jaarverslag publiceert, heeft twee keer zo veel meldingen ontvangen dan verwacht. Van de 530 mensen die zich sinds de start hebben gemeld bij het Huis voor klokkenluiders waren er zeventig 'echte' klokkenluiders. Laatste wijziging: 13 maart 2017, 08:57

De meldingen gaan vooral over fraude, diefstal en overtredingen van wetten en regels.

Voorzitter Paul Loven had op veel minder meldingen gerekend: “Er is denk ik sprake van een boeggolf”, zegt hij bij de NOS. Loven denkt dat veel mensen het Huis weten te vinden omdat het veel aandacht kreeg bij de start op 1 juli 2016. “Er zijn veel melders die al langer een misstand aan de kaak wilden stellen, maar zich nu pas durven melden”.

Vanochtend maakte NRC bekend dat inlichtingendienst AIVD een medewerker bij het Huis voor klokkenluiders heeft gedetacheerd. Maar volgens voorzitter Loven dat was slechts in de opstartfase. Volgens NRC vertrok de AIVD’er na interne kritiek. Loven bestrijdt dat en zegt dat de medewerker klaar was met zijn klus.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.