— dinsdag 29 maart 2022, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Meer details over verzelfstandiging HP/De Tijd bekend

Opinieweekblad HP/De Tijd meldt meer details over de eerder aangekondigde verzelfstandiging van het tijdschrift. Laatste wijziging: 29 maart 2022, 11:29

In 2020 was al bekend dat het blad zelfstandig verder zou gaan.

In overleg met hoofdredacteur Tom Kellerhuis wordt HP/De Tijd ondergebracht bij de Stichting Het Vrije Woord. Die stichting, zonder winstoogmerk, is opgericht door Hubert de Leeuw, directeur van Audax. Het tijdschrift heeft 31 jaar als weekblad en vervolgens maandblad onder de vleugels van Audax geopereerd.

Audax ontwikkelde zich de laatste jaren meer en meer tot een logistieke en retailorganisatie en daarin past geen rol meer als uitgever van een opinieweekblad, aldus het bedrijf. Audax is ook het bedrijf achter titels Weekend, Vriendin, Party, Santé, Glossy, Royalty en Mijn Geheim. Vorig jaar maakte het bedrijf bekend te stoppen met het uitgeven van jeugdtijdschriften Hitkrant, GIRLZ en CosmoGIRL!, omdat de bladen niet meer rendabel waren.

De overgang moet nog geformaliseerd worden, maar van deze “heuglijke ontwikkeling” willen Audax en Stichting Het Vrije Woord nu al melding maken. Hubert de Leeuw: “Met deze stichting zonder winstoogmerk zullen alle inkomsten toekomen aan de gedurfde en onderscheidende kwaliteitsjournalistiek die HP/De Tijd zo kenmerken.” Hoofdredacteur Tom Kellerhuis: “Wij gaan met hernieuwde energie en vol journalistieke moed voorwaarts en danken Audax en de familie De Leeuw voor de steun en samenwerking in de afgelopen 31 jaar.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.