Tegel Beeld en Geluid

— maandag 2 december 2013, 10:32

‘Meer bevoegdheden inlichtingendiensten’

Inlichtingendiensten AIVD en MIVD moeten in staat worden gesteld om bekabeld internetverkeer ongericht af te tappen, iets dat nu nog aan juridische beperkingen onderhevig is. Dat adviseert een overheidscommissie. In ruil voor de extra bevoegdheden zou toezicht door de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) verscherpt moeten worden. Bovendien moet de verantwoordelijke minister (in het val van de AIVD de minister van Binnenlandse Zaken en bij de de MIVD de minister van Defensie) persoonlijk toestemming moeten geven. De sleepnet-techniek op kabelgebonden internetcommunicatie mag ingezet worden als een gevaar voor de nationale veiligheid dreigt. De commissie Dessens adviseert verder het onderscheid tussen kabel- en draadloze communicatie, zoals de wet uit 2002 nog hanteert, op te heffen. Meer bij Tweakers / Volledig rapport Commissie Dessens [.pdf]

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.