— woensdag 6 november 2013, 13:17

Plasterk gedaagd om samenwerking NSA

Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) is door een aantal burgers en organisaties voor de rechter gedaagd vanwege de samenwerking tussen de Nederlandse en Amerikaanse inlichtingendiensten. De groep stelt dat de Amerikaanse NSA wederrechtelijk informatie verzamelt binnen Nederland en deze vervolgens deelt met de AIVD. De groep wil weten wie precies is gevolgd en welke vorm de informatie-uitwisseling heeft. Eerder werd al - vergeefs - aangedrongen op een parlementair vooronderzoek naar de taps die de NSA in Nederland zou hebben uitgevoerd. Columnist Brenno de Winter legt op The Post Online uit waarom hij stappen tegen de staat steunt. Christiaan Alberdingk Thijm vertegenwoordigt de groep, die verder bestaat uit onder meer de Nederlandse Vereniging voor Strafrecht Advocaten, de Nederlandse Vereniging voor Journalisten en Internet Society Nederland. Meer bij Tweakers

Bekijk meer van

Burgers tegen Plasterk

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.