training eu starters

— donderdag 4 november 2021, 13:45 | 0 reacties, praat mee

Mediawaakhond stelt geen onderzoek in naar opgestapte ON!-voorzitter

© Robin Utrecht / ANP

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) gaat geen onderzoek doen naar beschuldigingen van antisemitisme aan het adres van Taco Dankers, de inmiddels opgestapte voorzitter van Ongehoord Nederland (ON!). De NPO had daar woensdag om gevraagd. Het CvdM laat aan NU.nl weten dat zo'n onderzoek niet binnen zijn toezichtstaak ligt.

Dankers kwam woensdag in opspraak door een NRC-artikel waarin staat dat hij een leidende rol heeft binnen een antisemitische stichting. Hoewel hij zich niet herkende in de beschuldigingen trad hij af, omdat zijn aanblijven “de belangrijke missie van omroep Ongehoord Nederland zou schaden”.

“Het is onze rol om erop toe te zien dat publieke omroepen zich houden aan de Mediawet om zo de onafhankelijkheid, pluriformiteit en toegankelijkheid van het media-aanbod te bewaken. In het NRC-artikel wordt een link gelegd tussen Ongehoord Nederland en activiteiten van de heer Dankers. Beoordeling van deze activiteiten valt niet binnen ons toezicht”, zegt een woordvoerder van het Commissariaat. Meer bij NU.nl

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.