mgm nvj maart

— donderdag 11 mei 2023, 12:45 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis neemt Euractiv over na toenemende concurrentie bij berichtgeving EU-beleid

Mediahuis neemt Euractiv over na toenemende concurrentie bij berichtgeving EU-beleid

Uitgever Mediahuis, het bedrijf achter kranten als De Telegraaf en NRC, heeft nieuwsplatform Euractiv overgenomen. De overname is volgens Mediahuis een reactie op de toenemende concurrentie als het gaat om berichtgeving over EU-beleid. Dat onderwerp is precies waar de nieuwssite, die zich richt op nieuws over Europese wet- en regelgeving, in thuis is. Laatste wijziging: 11 mei 2023, 14:37

De nieuwsberichten van Euractiv worden vertaald in dertien talen en gemaakt door journalisten uit Brussel, Parijs en Berlijn. Het bedrijf heeft ook andere mediapartners binnen Europa waarmee het samenwerkt. De berichtgeving spitst zich toe op acht verschillende Europese beleidsterreinen, waaronder agrifood, economie, gezondheid en technologie en transport. Ook organiseert Euractiv evenementen, bijvoorbeeld debatten over Europese beleidsvorming.

Mediahuis-topman Gert Ysebaert (foto) noemt de Europese politiek en beleidsvorming “fundamenteel in de huidige samenleving”, omdat de onderwerpen “miljoenen Europeanen raken”. “Vandaar het belang van een sterke, onafhankelijke en pluralistische Europese berichtgeving. Euractiv is erin geslaagd een veelbelovend nieuwsmerk op te bouwen en is een betrouwbare informatiebron geworden voor EU-beleidsmakers, belangengroepen en andere media”, aldus Ysebaert.

Euractiv haalt zijn inkomsten onder meer uit abonnementen, sponsoring, reclame en door de overheid gefinancierde projecten. Naar eigen zeggen ondersteunt dat inkomstenmodel de onafhankelijkheid van het nieuwsplatform “doordat het gediversifieerd is”.

In totaal werken er bij het bedrijf ongeveer tweehonderd mensen. Maandelijks bereikt Euractiv naar eigen zeggen 1,8 miljoen lezers via 3,9 miljoen pageviews.

Bekijk meer van

Mediahuis

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.