— vrijdag 27 november 2015, 16:13 | 0 reacties, praat mee

Mediacollege door Freek de Jonge

Cabaretier Freek de Jonge geeft 4 december een college over de relatie tussen democratie en media. Gastsprekers zijn David van Reybrouck (cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver) en Pieter Hilhorst (politicus, politicoloog en publicist). De Jonge wordt bijgestaan door Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, als ‘sidekick’.

Het is de laatste bijeenkomst in de reeks ‘Freek de Leek’ van Freek de Jonge, Honorary Fellow aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA.

De media vertegenwoordigen een macht waarvan nog geen sprake was in de tijd dat De Montesquieu zijn trias politica (scheiding der machten) formuleerde. De media begeleiden een democratie in kritisch informatieve zin, maar kunnen tegelijkertijd het democratisch proces frustreren, waarmee het regeren moeilijk tot onmogelijk wordt, aldus de uitnodiging.

Dit spanningsveld leidt De Jonge tot de vraag of de trias politica nog wel de juiste formule is om een democratie te laten functioneren.

Journalisten zijn van harte welkom het college, op 4 december van 14.00 tot 16.30 uur in de Boekmanzaal (Stopera), bij te wonen. Graag vooraf aanmelden via illustereschool-fgw@uva.nl.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.