word studentlid

— vrijdag 27 november 2015, 16:13 | 0 reacties, praat mee

Mediacollege door Freek de Jonge

Mediacollege door Freek de Jonge

Cabaretier Freek de Jonge geeft 4 december een college over de relatie tussen democratie en media. Gastsprekers zijn David van Reybrouck (cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver) en Pieter Hilhorst (politicus, politicoloog en publicist). De Jonge wordt bijgestaan door Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, als ‘sidekick’. Laatste wijziging: 27 november 2015, 16:21

Het is de laatste bijeenkomst in de reeks ‘Freek de Leek’ van Freek de Jonge, Honorary Fellow aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA.

De media vertegenwoordigen een macht waarvan nog geen sprake was in de tijd dat De Montesquieu zijn trias politica (scheiding der machten) formuleerde. De media begeleiden een democratie in kritisch informatieve zin, maar kunnen tegelijkertijd het democratisch proces frustreren, waarmee het regeren moeilijk tot onmogelijk wordt, aldus de uitnodiging.

Dit spanningsveld leidt De Jonge tot de vraag of de trias politica nog wel de juiste formule is om een democratie te laten functioneren.

Journalisten zijn van harte welkom het college, op 4 december van 14.00 tot 16.30 uur in de Boekmanzaal (Stopera), bij te wonen. Graag vooraf aanmelden via illustereschool-fgw@uva.nl.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.