— dinsdag 16 september 2008, 08:41

“Media verkiezen macht boven informeren”

Marja Wagenaar, directeur van Wagenaar Strategy en auteur van het proefschrift De Rijksvoorlichtingsdienst, geeft in NRC de media die zich gehouden hebben aan de embargoregeling van Prinsjesdag een veeg uit de pan: "De embargoregeling voor de Miljoenennota is een ouderwets en achterhaald instrument. Het komt erop neer dat ergens in een achterkamer wordt besloten op welk moment burgers worden ingelicht over besluiten die voor hun dagelijks bestaan verstrekkende gevolgen kunnen hebben. En dat gebeurt dan op voorspraak van een zittende regering en met instemming van parlement en pers. De meeste media, en ook de volksvertegenwoordiging, lijken hierbij de kant van de macht te kiezen. En niet de kant van de van informatie verstoken ‘bezitsloze’ burgers, wat toch meer voor de hand zou liggen." Lees het hele betoog bij NRC.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.