— woensdag 4 december 2013, 12:30

McGee wint Johannes van Damprijs

Culinair schrijver en journalist Harold McGee is winaar van de eerste Johannes van Damprijs, een oeuvreprijs voor een auteur die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van de kennis van de gastronomie. De prijs, vernoemd naar de in afgelopen september overleden recensent en schrijver Van Dam, wordt voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar won de Egyptisch-Britse kookboekenschrijfster Claudia Roden de prijs. Harold McGee schrijft onder meer voor tijdschrift Nature en The New York Times en publiceerde in 1984 een boek over koken dat dit jaar in een herziene editie uitkwam. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 17 januari 2014 tijdens het zogeheten 'Gala van het Kookboek' in Amsterdam.

Bekijk meer van

Carrière

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.