persveilig seminar

— woensdag 14 mei 2014, 15:31

Erik Kooyman wint Stan Storimans Prijs

Cameraman Erik Kooyman van TV West heeft woensdag de Stan Storimans Prijs 2014 gewonnen met de documentaire 'Als iedereen verdacht is, macht en onmacht van politie in de Schilderswijk’. De winnaar werd dit jaar onder meer vastgesteld via een online enquête onder de 9.000 leden van AVM Broadcasting. De vakjury heeft de opdracht teruggeven omdat er te weinig inzendingen waren die aan de criteria voldeden. Laatste wijziging: 15 mei 2014, 16:22

De prijs is ingesteld ter nagedachtenis aan RTL-cameraman Stan Storimans die tijdens de uitoefening van zijn vak omkwam bij oorlogsgeweld op 12 augustus 2008 in Georgië.

Samen met zijn collega Brian van der Bol, liep winnaar Kooyman enkele weken rond in de Haagse Schilderswijk. Een wijk met honderden culturen, veel criminaliteit en een politiemacht die onder de bewoners niet positief te boek staat. De documentaire werd op 29 maart uitgezonden op TV West.

Cameraman Han Pannevis van RTL Nieuws was ook genomineerd met de inzending ‘Conflict op de Krim’. Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum reikte de prijs woensdag uit. 

De organisatie van de prijs is dit jaar overgenomen door AVM Broadcasting. Die besloot de prijs niet meer in het najaar, maar in het voorjaar uit te reiken tijdens haar congres.

Volgens jurylid Ad van Liempt is de periode waarover dit jaar kon worden ingezonden wel erg kort geworden. ´Al met al waren er te weinig inzendingen die aan de criteria voldeden en hebben wij onze opdracht teruggegeven aan de organisatie. Het valt sowieso niet mee cameramensen te bewegen tot deelname.´

AVM heeft daarop besloten een online enquête te houden. Gecombineerd met een rapport van Jeroen Kelderman, de winnaar van vorig jaar, en het reglement dat de oude jury heeft opgesteld, heeft de organisatie vervolgens de winnaar uitgekozen, aldus Caroline Spek van AVM.

Volgend jaar wil zij met een nieuwe jury verder en ook weer het publiek betrekken bij de keuze.

In de oude jury zaten naast Ad van Liempt ook Peter van der Maat, Jean-Pierre Geelen en Marga van Praag.

Bekijk meer van

RTL Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.