e learning nvj

— dinsdag 31 augustus 2021, 10:27 | 0 reacties, praat mee

Maurice de Hond wil procederen tegen podcastmaker Deventer Mediazaak

© Remko de Waal / ANP

Opiniepeiler en publicist Maurice de Hond bereidt een bodemprocedure tegen de maker van de podcastreeks De Deventer Mediazaak voor, maakt hij bekend in een persbericht.

Volgens hem is de podcast over de Deventer moordzaak, die draaide om de moord op de weduwe Wittenberg in 1999, onrechtmatig. De Hond vindt dat zijn “eer en goede naam” zijn geschaad.

De Deventer Mediazaak analyseert de opmerkelijke dynamiek in de media rond de Deventer moordzaak. De rechtbank veroordeelde ‘boekhouder’ Ernest Louwes voor de moord, hij zat acht jaar vast. Maar volgens De Hond was niet hij, maar de klusjesman de dader. De podcast legt bloot hoe media dat destijds gretig oppakten.

De Hond vindt dat maakster Annegriet Wietsma een “eenzijdig beeld schetst” over zijn betrokkenheid bij de Deventer moordzaak. “Hierbij laat zij in de podcastserie zeer essentiële informatie, waarover zij aantoonbaar beschikte, in het onderzoek achterwege, is zij weinig kritisch ten opzichte van geïnterviewde personen en bestrijdt zij aantoonbare omissies van de geïnterviewde personen niet. Dit allemaal met het doel om Maurice de Hond uiteindelijk negatief te framen als de man die het leven van ‘de klusjesman’ voor altijd naar de vernieling heeft geholpen.” Met de bodemprocedure wil De Hond “voor recht laten verklaren” dat de maakster onrechtmatig gehandeld heeft.

De Hond werd eerder wegens smaad veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan de klusjesman en zijn vriendin. Ook werd bepaald dat De Hond de twee niet meer in verband mag brengen met de dood van de weduwe Wittenberg. Meer bij het AD

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.