word studentlid

— woensdag 1 maart 2023, 09:21 | 0 reacties, praat mee

Matthijs van Nieuwkerk en Frans Klein werken mee aan onderzoek naar werksfeer bij NPO

Matthijs van Nieuwkerk en Frans Klein werken mee aan onderzoek naar werksfeer bij NPO

Oud-DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk en NPO-directeur Frans Klein hebben toegezegd mee te werken aan het onderzoek naar de werksfeer bij de NPO. Dat meldde commissievoorzitter Martin van Rijn dinsdagavond in het NPO-radioprogramma Met Het Oog Op Morgen. Laatste wijziging: 1 maart 2023, 09:23

“We willen ze allebei uitgebreid spreken en dat zal ook gebeuren”, aldus Van Rijn.

“Daar zijn zij zeer toe bereid.” Van Nieuwkerk kwam eind 2022 onder vuur te liggen na een publicatie in de Volkskrant over de werkcultuur bij zijn programma DWDD. Frans Klein legde zijn taken voorlopig neer in afwachting van het onderzoek naar de misstanden. Klein was negen jaar lang namens omroep VARA betrokken bij het populaire tv-programma.

‘Rond de zomer’
De Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) komt “rond de zomer” met het rapport naar de werksfeer bij de NPO. De commissie werd vorig jaar november in het leven geroepen na het Volkskrantartikel. Aanvankelijk zou slechts onderzoek worden gedaan naar DWDD, maar dat werd verbreed nadat meer meldingen waren gekomen over vergelijkbare gevallen binnen de gehele publieke omroep.

Van Rijn stelde in Met Het Oog Op Morgen onder de indruk te zijn van de impact die het grensoverschrijdende gedag in Hilversum op sommige slachtoffers heeft gehad. “Het werkt heel lang na bij mensen die dit gedrag hebben ervaren, ook al is het lang geleden”, aldus de voorzitter.

“Er zitten nog volop emoties, ook van dingen die jaren geleden gebeurden. Die hebben zo’n impact, mensen ervaren nog zoveel emoties als ze terugdenken aan die periode.” Hij beklemtoont dat het onderzoek snel, maar vooral zorgvuldig moet gebeuren.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.