— donderdag 24 november 2022, 14:43 | 0 reacties, praat mee

Twee kopstukken NPO nemen voorlopig taken Frans Klein over

ANP

Twee kopstukken van de NPO nemen voorlopig gezamenlijk de taken van Frans Klein over. De Directeur Video legde dinsdag zijn taken tijdelijk neer na de onthullingen in de Volkskrant over de misstanden achter de schermen bij DWDD. Genremanager Remco van Leen en HR-manager Jojanneke Doorn zullen voorlopig samen het werk van Klein overnemen, maakte de NPO donderdag bekend. Laatste wijziging: 24 november 2022, 15:24

Van Leen draagt zijn taken als genremanager Cultuur & Amusement per direct over aan zijn collega Stephan Alspeer. De functie van Doorn wordt overgenomen door een van de personeelsfunctionarissen van de afdeling.

Klein heeft zijn taken neergelegd in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek dat de NPO doet naar de werkomstandigheden bij het BNNVARA-programma De Wereld Draait Door (DWDD). De NPO kondigde maandagmiddag een onafhankelijk onderzoek aan naar de werkcultuur bij DWDD. Onderzocht zal worden welke signalen over misstanden er zijn geweest en wat er met die signalen is gebeurd.

Klein was destijds als mediadirecteur van BNNVARA nauw betrokken bij de opnames van DWDD. In een vrijdag gepubliceerd onderzoek door de Volkskrant deden tientallen oud-medewerkers van DWDD hun verhaal. Zij spreken van “extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen” door Matthijs van Nieuwkerk.

De NPO-baas zei in de krant niet van grensoverschrijdend gedrag achter de schermen geweten te hebben. Hij erkende dat sommige uitspraken van Van Nieuwkerk “te ver” gingen, maar zei dat het ook “de werkcultuur” was.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.