— woensdag 15 februari 2012, 09:29 | 0 reacties, praat mee

Tot 350 banen weg bij Wegener

Wegener heeft bekendgemaakt dat er 300 tot 350 banen verdwijnen bij de uitgever. Het gaat om 110 journalistieke functies. De uitgever van regionale kranten moet tussen 2012 en 2014 50 miljoen euro besparen. Villamedia meldde eerder al dat er grote klappen zouden vallen bij Wegener omdat driekwart van de omzet van het Britse moederbedrijf Mecom in Nederland wordt gegenereerd. Mecom wil in totaal 70 miljoen euro bezuinigen. Het personeel wordt vandaag door Tom Toumazis, bestuursvoorzitter van Mecom, op de hoogte gebracht van de plannen tijdens twee massabijeenkomsten in de Brabanthallen in Den Bosch. Die behelzen dat de uitgever gaat inzetten op digitaal. 'Wegener zal een integraal digitale media portfolio implementeren op 12 december 2012 (‘12 12 12’), met een aanbod van nieuws, informatie, achtergronden en commentaar, op ieder scherm en op ieder apparaat dat een lezer kiest. Het portfolio zal in de kern gericht zijn op betaalde producten, inclusief betaalde apps voor smartphones en tablets en nieuwe manieren om te betalen op nieuwswebsites, volledig geïntegreerd met Wegener’s regionale dagbladen.'

Bestuursvoorzitter van uitgeverij Wegener, Truls Velgaard, ziet een mooie toekomst voor het bedrijf in het verschiet. “Wegener is al meer dan 100 jaar een kwaliteitsbenchmark in de Nederlandse journalistiek. Ik ben ervan overtuigd dat als we deze strategie succesvol uitvoeren richting onze lezers en adverteerders, onze beste jaren voor ons liggen.”

Villamedia is aanwezig bij de Wegener-presentatie en meldt via Twitter de belangrijkste zaken.

Bekijk meer van

Wegener MGL Mecom

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.