word actief nvj klein

— maandag 28 januari 2013, 15:39 | 1 reactie, praat mee

Fusie Wegener en MGL weer op agenda

Topman Truls Velgaard (Wegener) wil voor zijn aangekondigde vertrek de fusie geregeld zien met de Media Groep Limburg, uitgever van Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad. Vorige week in Best tijdens een bijeenkomst van het topkader haalde Velgaard het plan van moederbedrijf Mecom aan. Directeur Ad Verrest (MGL), niet bereikbaar voor commentaar, bevestigt in een mail aan het personeel dat de samenvoeging van beide krantenbedrijven eraan staat te komen nu de verkoop van Mecom op zich laat wachten. Laatste wijziging: 28 januari 2013, 16:39

Desgevraagd zegt voorzitter Rob Cox van de Ondernemingsraad: “Ik heb begrepen dat Velgaard binnen een maand met een adviesaanvraag zal komen.” Limburg zit niet te wachten op een fusie, voegt hij eraan toe. “We zien er het nut niet van in.”
Collega Rob Vunderink bij Wegener zegt dat het fusieplan nooit helemaal van tafel is geweest. Het is nu weer actueel, omdat de verkoop van de Nederlandse divisie van Mecom – Wegener en MGL dus – niet wil vlotten. Het enige uitgebrachte totaalbod door De Persgroep werd aan de kant geschoven. TMG, ook lange tijd in de race, bracht uiteindelijk geen bod uit. 

De beoogde fusie moet van alle Mecom-kranten “één robuust pakket maken”, zegt Vunderink, met als gehoopt effect een hogere verkoopprijs. Directeur Verrest noemt de kans klein dat er op korte termijn een overeenkomst wordt gesloten met een koper.

Eerder deze maand meldden Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad dat de kranten binnen afzienbare tijd worden verkocht aan een Belgische uitgever (De Pergroep of Concentra) of dat ze voorlopig onderdeel blijven vormen van Mecom.

Het Britse krantenconcern kocht MGL in 2006 voor ruim tweehonderd miljoen euro. De Persgroep wil Wegener/MGL kopen voor 240 miljoen euro. Concentra deed samen met de Duitse krant Rheinische Post een bod op beide Limburgse kranten, aldus Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad. De twee buitenlandse mediabedrijven zijn samen eigendom van A&C Media, uitgever van tal van huis-aan-huis bladen in Noord-Brabant en Limburg.

Bekijk meer van

Wegener MGL Mecom

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Paul Disco, 28 januari 2013, 21:05

Ik kan me niet voorstellen dat een ‘robuust pakket’ op zich leidt tot een hogere verkoopprijs. De winst van Mecom komt vooral door enorme bezuinigingen, niet door nieuwe inkomstenbronnen. De enige reden die voor de hand ligt is dat een fusie op korte termijn moet leiden tot verdere kostenbesparingen. Logisch dat MGL niet het nut inziet van een botte bijl in eigen huis zonder enig perspectief. Zij zouden beter af zijn met een van de eigenarenconstructies zoals in het noorden. Meer lezersbelang en/of aandeelhouders die genoegen nemen met een redelijk rendement. Gekoppeld aan gezond ondernemerschap.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.