PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— woensdag 8 augustus 2012, 08:41 | 4 reacties, praat mee

Mart Smeets moet het online ontgelden

Mart Smeets ligt de afgelopen dagen op internet flink onder vuur. De presentator van Londen Late Night maakt vijanden met de manier waarop hij met zijn gasten omgaat. Gevolg: Een speciale Mart Auf Wiedersehen Smeets Facebook-pagina, de smeetsmakelijk.nl website en vele kritische tweets. Vooral het interview van Mart Smeets met volleybalster Manon Flier kon op veel negatieve reacties rekenen. De kijker vond de manier waarop Smeets het interview afnam pijnlijk en respectloos. De volleybalster had zich niet weten te plaatsen voor de Spelen en was mee naar Londen om haar vriend aan te moedigen. Mart Smeets bleef steeds weer op die gemiste Spelen terugkomen waardoor Flier het moeilijk had aan tafel. Het leverde Mart Smeets o.a. de bijnaam ‘Mart(elaar) Smeets’, verder werd de presentator beschuldigd van ‘verbale aanranding’ en noemde GeenStijl de ‘Martosaurus’ uitstervende. Zie ook: Ivo Niehe op de bres voor Mart Smeets En: Ranomi veroorzaakt relletje rond Marts Smeets En: Facebookers willen Mart Smeets van de buis

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

4 reacties

wim hendriks, 8 augustus 2012, 18:25

Laten we het eens hebben over Smeets journalistiek,vooropgesteld da ik geen fan ben van Smeets,maar akties als smeetsmakelijk en ed getuigd toch dat d meeste Nederlanders geen bal weten van journalistiek,persoonlijk vind ik de journalistieke ondervraging relevant.doet me denken aan een aktie van mijn journalist bij de Gooi en Eemlander Herman Dirk.Intervieuw bij Elevia jeweetwel die van “zaterdag night fever”. eerste vraag aan haar was ,heb je de baan gekregen omdat je wat met de regisseur had”,waarop we direct door de beveiligers van haar de deur uitwerden gesmeten.en zij hysterisch begon te schreeuwen .dat doen dus de klagers over Smeets nu ook.
Ik heb hier maar een woord voor “wat een flauwekul”.
Okee ik heb me aan Mart Smeets geërgerd,maar een vakman is die wel,....en daar gaat het om in dit vak.

Cees Steijger, 9 augustus 2012, 10:37

Wim,

In dit vak gaat het er ook en vooral om, dat je foutloos Nederlands schrijft…

wim hendriks, 9 augustus 2012, 22:56

beste K(Cees),
blij dat ik fotograaf/filmer ben, die zijn mening op papier kan zetten!!! of is het ??

Jurriaan Nijkerk, 16 augustus 2012, 16:17

Beste Cees Steijger,

Naar aanleiding van de opmerking betreffende het Nederlands van collega Wim Hendriks, kun je/u (doorhalen hetgeen niet wordt verlangd) foutloos fotograferen?

;-)

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.