— maandag 20 april 2009, 09:07 | 0 reacties, praat mee

‘NPO helpt LLiNK niet uit de brand’

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is niet bereid om gevolgen van 'financieel wanbeheer' van omroep LLiNK op te vangen, stelt NPO-topman Cees Vis in NRC Handelsblad. LLiNK zou nog een miljoen euro tekort komen op de begroting. De omroep wist - terwijl het in februari in sursèance raakte - voldoende leden binnen te halen om binnen het bestel te mogen blijven. De omroep heeft bij het Commissariaat voor de Media (CvdM) een plan ingediend om weer financieel gezond te worden. Of dat plan de goedkeuring kan wegdragen van het Commissariaat is nog onbekend. Vis stelt in NRC Handelsblad dat het interne toezicht "volledig heeft gefaald". Als de kosten van dit falende toezicht weerslag heeft op de NPO, zal de publieke omroep de raad van toezicht van LLiNK persoonlijk aansprakelijk stellen, aldus Vis: "Het is een diepe schande wat hier is gebeurd." Volgens Vis is het uniek dat een omroep failliet dreigt te gaan. Mocht het daarop uitdraaien, denkt Vis dat het CvdM ook blaam treft. Mogelijk zou het Commissariaat meer middelen moeten krijgen om in te grijpen, denkt Vis.

Bekijk meer van

NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.